JaimyenMarliesinCuracao.reismee.nl

Het eiland verkennen...

Bonbini!

Inmiddels al vijf dagen hier in Curaçao overleefd, maar vraag ons niet hoe... Wij hebben namelijk al een dokter moeten bezoeken voor de ‘fikse' keelontsteking van Jaimy. De dokter weten wij, in tegenstelling tot andere mensen die hier al even zitten, al te vinden. Na het consult konden we gelijk door naar de apotheek om de antibiotica op te halen. Dit grapje kostte dan ook honderd gulden. En als je dan denkt, zo dat is een goede en lange kuur... het waren drie pillen. Inmiddels zijn we weer keelontstekingsvrij. Dusja, de pillen helpen wel.

We hebben al aardig wat mensen van het complex leren kennen. Veel van hun gaan binnenkort terug naar Nederland en maken plaats voor een nieuwe lichting studenten/werklui. Zo ook een meisje die onder ons woont. Zij bood allerlei spullen aan die zij toch niet meer nodig had. Zo hebben we een heel servies overgenomen, maar ook een klamboe en wat pannen. De klamboe kwam natuurlijk goed van pas, aangezien de muggen het hier op ons hebben voorzien. Nu is het wel handig om bij het ophangen van een klamboe ervoor te zorgen dat er geen muggen in zitten. Het is maar een tip....

Na een aantal dagen zonder auto te hebben gezeten, voelden wij ons behoorlijk opgesloten. Zonder auto ben je hier niets. Iedereen doet hier alles met de auto. Ook de supermarkt op vijf minuten lopen... Vrijdagavond was het dan zover. Wij kregen onze scheurbak!! Alleen al onze ritjes hebben zo'n drie keer langer geduurd dan eigenlijk nodig was. Hierdoor hebben we al veel van het eiland gezien, want we zijn maar ongeveer 88 keer verkeerd gereden.

Zaterdag zijn we er dan ook gelijk op uit getrokken. We gingen naar Jan Thiel om daar lekker in de zon te gaan bakken. En we moeten zeggen... het uitzicht is mooi! 's Avonds zijn we uit eten gegaan bij de Tropen. Dit is een restaurantje op vijf minuten afstand waar je voor ongeveer zeven euro kunt eten. Vervolgens zijn we weer teruggekeerd naar ons appartement om ons daar klaar te maken voor een avondje ‘Goud&Fout'. Dit feest was bij Mambo Beach en werd gegeven in de buitenlucht. Het was een aardig geslaagd avondje!

Zondag werden we rond 12 uur wakker en zijn we in de auto gesprongen om alvast de weg naar Blue Bay te verkennen. Het is wel handig om dit in één keer te vinden. Maar natuurlijk, dit was weer niet het geval. Het duurde even voordat we Blue Bay bereikt hadden. Wat is Blue Bay een groot resort! Zelfs hier kan je de weg kwijt raken. Wij weten hier alles van...

's Middags hebben we met twee jongens van het complex een baai opgezocht. Het werd de Daaibooibaai. Dit is richting Westpunt en een aardig stukje rijden. Op dit strand hoef je geen entree te betalen in tegenstelling tot veel andere stranden. Hier hebben we een paar uurtjes gelegen om vervolgens weer richting huis te gaan. Naast ontstekingen en veel blunders maken wij hier dus ook superleuke dingen mee. Dit kan natuurlijk ook niet anders J.

Morgen begint onze eerst stagedag. We zijn benieuwd!

Ayooooooo

Peter Schrijver

Hey Jamie,
Uitgebreid genieten hoor, voor je het weet is het voorbij.
Hoorde van je vader dat je op een golfresort gaat werken, top voor je kan je gelijk leren golfen en voor ons greenfee's scoren.
Heel veel plezier en succes
Gr Peet en Mariellle

Perry en carla

Op je keelontsteking na,hebben jullie vast heel veel lol,nu jullie het eiland uit je hooft kennen,kunnen jullie wel voor reisleidsters sollciteren!!!!

Sanne

Rot voor je Jaimy dat je nu al ziek geweest ben, maar je kan het maar gehad hebben moet je maar denken ;-) Ben benieuwd naar de fotos van Goud&Fout!

Enjoy ladies & laat nog even weten hoe jullie eerste kennis making was op stage... (waar jullie gelijk al te laat kwamen hahah ;-))
Dikke kus!

Opa Arie en Conny

Hoi Jaimy, Je hebt 5 maanden de tijd om Curacao te leren kennen. Het hoeft niet in 5 dagen!! Je bent nu waarschijnlijk lekker aan het werk, dat moet natuurlijk ook gebeuren. Wat betreft de muggenaanvallen, van Lamp Berger is 'n antimuggenolie verkrijgbaar, als het daar ook te koop is, zou dat misschien 'n optie kunnen zijn om deze vervelende vrienden te weren!!!
groetjes en genieten maar!!!!
Opa Arie en Conny

v Putten zelf

Hey pies, aangezien er aleen maar reacties van jaimy dr familie zijn zal ik jou ook maar een hart onder de riem steken ;) :d leuk dat je het naarje zin heb, geniet ervan he!
nou have fun en hou de blog regelmatig bij, hooooi xxx

Ria

Hoi marlies je ben al een beetje het eiland aan het verkennen. Als je in je vrije tijd nog eens naar willemstad rijdt, waar ook de drijvende markt is, leuk daar ook een kijkje te nemen, bootjes uit venezuwela komen daar van alles te koop aanbieden, leuke sfeer.Het holiday beach hotel waar wij gelogeerd hebben licht net voor willemstad, er tegenover staat een groot ziekenhuis (als het nog een ziekenhuis is ) We lezen wel hoe het verder gaat op het toch wel leuke eiland , genoeg te beleven daar met veel mooi weer, geniet er maar van voor je het weet ben je weer in nederland (en niet te bruin worden hahaha )Groeten Otto enRia.

Hester

Hallo dametjes,

Wat een leuke blog! Ik ben weer helemaal op de hoogte. Houden jullie je scheurbakkie wel heel? Volgens mij nemen ze het daar niet zo nauw met een verkeersdiploma.

Dag Dushi's
xxxxxxxxxxxxxxx